Pár základních rad pro vybavení kuchyně, co se náčiní týče.

NOŽE - jako standard stačí DVA nože. První velký kuchařský nůž s čepelí dlouhou minimálně 23 cm a vysokým tak, aby se prsty při držení nože položeného ostřím na prkno nedotýkaly krájecí plochy. Druhý nůž stačí jen malý, na zeleninu, s ostřím dlouhým 10 cm. + OCÍLKA
PRKÝNKO - zapomeňte na malá prkýnka kupte si pořádnou krájecí desku ze dřeva s vyfrézovanou drážkou po obvodu a nechte ho ležet na kuchyňské lince.
ŠKRABKA NA BRAMBORY, STRUHADLO, METLU Z TENKÝCH DRÁTŮ, ŠŤOUCHADLO NA BRAMBORY, CEDNÍK, PAŘÁK NA KNEDLÍKY A ZELENINU, NABĚRAČKU
PÁNVE - jedna hluboká na maso, restovanou zeleninu, omáčky apod. a druhá nízká s průměrem 24 cm
HRNCE - jeden pětilitrový na polévku i na přílohy
ELEKTROSPOTŘEBIČE - doporučuji jen ponorný turbo mixér



Zdroj: Regionální noviny NÁŠ REGION článek Naučte se vařit s Mojí Hospodou - autor Ondřej Slanina (Praha Běchovice)